x

Вход

Регистрация на нов потребител

Забравена парола

Отказ от направена поръчка

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да се откаже от стока, закупена от разстояние или извън търговския обект, в срок не по-късно от 14 дни от датата на получаване на стоката. В този случай, фирма Караман ООД трябва да възстанови на потребителя в пълен размер заплатената от него цена на стоката и стандартната най-ниска цена за доставка (ако доставката е била за сметка на потребителя), в срок не по-късно от 14 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от ЗЗП. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж, по банкова сметка на клиента или с кредитна операция по картова сметка.

В случай, че плащането е направено с банкова карта, възстановяването на суми се извършва, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането в срок до 3 работни дни.


Потребителят е длъжен да съхранява получената от Караман ООД стока, нейното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от ЗЗП. За да бъде върната обратно закупената стока, задължително условие е тя да бъде в изряден търговски вид, без да е използвана и без да е нарушена целостта на опаковката ѝ. При връщане на закупена стока, транспортните разходи са за сметка на потребителя и не се възстановяват. Стоката трябва да отговаря на вида, в който е получена от потребителя. Съгласно ЗЗП, на връщане и отказ не подлежи стока, която не отговаря на тези условия. Караман ООД има право да откаже връщането на стока, съобразно действащото законодателство.


Рекламации се приемат по електронна поща или друг удобен за клиента начин, като той трябва да посочи причините за предявената рекламация. Караман ООД си запазва правото да не приеме рекламацията на клиента, ако прецени, че посочените причини за нея са неоснователни или са следствие от неправилна употреба от страна на клиента. Караман ООД трябва да уведоми клиента за становището си на посочения от него телефон или имейл адрес.


Клиентът има право да получи закупената от разстояние от него стока, да се откаже от нея в срок не по-късно от 14 дни от датата на доставка, спазвайки изискванията на ЗЗП. Предявяването правото на отказ от договора от разстояние може да се направи само като се изпрати попълнен формуляр на info@karaman.bg. Формуляр за упражняване на правото на отказ от договора от разстояние може да намерите тук.