x

Вход

Регистрация на нов потребител

Забравена парола

Лепило за плочки UniCont C1 BASIC, 25 кг, Unipro

Арт. номер: 94537

Наличност: В наличност

Марка: Unipro

Описание на продукта
UniCont C1 BASIC е лепило на циментова основа за интериорна употреба. Предназначено е за полагане на фаянс и теракота по тънкослойния метод върху хоризонтални повърхности. Лепилото с клас C1 съдържа цимент, кварцов пясък и добавки и има нормална попиваща способност. Това циментово лепило е перфекния избор за при полагане върху здрави и недеформируеми хидроизолирани основи. UniCont C1 BASIC се препоръчва за лепене на плочки с максимален размер до 40х40 см.

За да бъдат избегнати въздушни мехури при нанасянето, плочките се поставят върху лепилото и леко се пръплъзват към точното им място. Лепилната смес не е подходяща за полагане на настилки върху подово отопление, за употреба във влажни помещения или за полагане върху стени.

Упътване за работа
Основата трябва да бъде суха, здрава, неронеща се, без замърсявания от масла и прах. Необходимата работна консистенция се получава при постепенно прибавяне на сухата смес към чиста вода с интензивно разбъркване с профилна бъркалка до получаване на хомогенна смес. Съотношението при смесване е приблизително 3:1 (суха смес:вода), според желаната консистенция. Разбърква се и се оставя в покой 10 – 15 мин., след което се разбърква отново.

Така получената смес е готова за работа. Не е необходимо предварително накисване на керамичните плочки. Нанася се на слой с дебелина до 5 мм с назъбена маламашка. Повърхностите се облепват до 15 – 20 мин. Готовият разтвор е годен за работа около 2 часа. Лепилото се втвърдява напълно след 24 часа.


Цена: 7,70 лв. вкл. ДДС


Характеристики

торба25 кг.