x

Вход

Регистрация на нов потребител

Забравена парола

Лепило-шпакловка за термоизолации, 25 кг. сиво, Unipro

Арт. номер: 91469

Наличност: В наличност

Марка: Unipro

Описание на продукта
Отличителните черти на това изключително здраво лепило на циментова основа са високи здравина и еластичност, висока пластичност, отлично сцепление с всички видове минерални основи и много добра паропропускливост. В състава на лепилото се включва характерният за продуктите на UniPro кварцов пясък, който осигурява уникалните свойства на лепилото. То е подходящо за лепене и шпакловане на топлоизолационни плоскости от EPS, XPS и каменна вата. UniTherm PT310 е лепило-шпакловка с подсилена формула с фибри за вътрешно и външно приложение.

Предназначено е за залепване на експандиран пенополистирол, и екструдиран пенополистирол върху повърхности от всички видове мазилки, бетон, газобетон, циментови шпакловки и равна тухлена зидария. Тази висококачествена защитна и изравнителна шпакловка е подходяща за всяка топлоизолационна система. Освен за употреба при топлоизолиране на фасади, намира приложение и при самостоятелно шпакловане. Препоръчва се нанасяне с назъбена маламашка. Лепилото се предлага в два цвята – сив и бял.

Упътване за работа
Необходимата работна консистенция се получава след разбъркване с вода (суха смес 1 кг:вода 0,20 – 0,25 л) до получаване на хомогенна маса. След 10 – 15 мин. изчакване за „узряване“ на сместа и повторно разбъркване може да се започне с полагане на лепилото като се нанася на слой от 2 – 3 мм. Работната гъстота се запазва най-малко 6 часа при температура +20°С – +25°С. Залепването и шпакловането може да се извършва при температури от +5°С до +30°С върху равна, здрава и суха основа. Плочите задължително се закрепват допълнително с дюбели, според вида на използваната топлоизолационна плоскост. Най-рано след 48 часа може да се извърши шпакловането на залепените топлоизолационни плочи с помощта на права шпакла на слой с дебелина 3 – 4 мм, като едновременно с това се армира с алкалоустойчива стъклофибърна мрежа.

Не се допуска смесването на лепилото с други продукти, разреждане с вода след започване на втвърдяването, залепване и шпакловане върху огрени от слънцето повърхности при температура над +30°С. Да не се нанася лепилото върху мокри, обледени повърхности и по време на валежи и силен вятър.


Цена: 12,60 лв. вкл. ДДС