x

Вход

Регистрация на нов потребител

Забравена парола

Циментово лепило за EPS/XPS 25 кг. THRAKON THC 402

Арт. номер: 1845

Наличност: В наличност

Марка: Thrakon

Описание:
THC 402 е полимер-модифицирано лепило на циментова основа за топлоизолационни плочи от експандиран (EPS) и екструдиран (XPS) полистирол. Съдържа цимент, кварцов пясък, минерални пълнители и добавки. С много добра якост и сцепление с минерални основи.
За вътрешна и външна употреба.

Области на приложение:
Продукт, участващ като компонент в THRAKON топлоизолационни фасадни системи, за залепване/ монтаж на топлоизолационни плочи от EPS и XPS върху сухи и здрави минерални основи - хастарни мазилки, бетон, газобетон, лек бетон, зидарии от тухли и др.

Полагане:
Стъпка 1
Подготовка на основата и продукта:
Основата трябва да бъде суха, с добра носеща способност, без замърсявания и слоеве, слабо свързани с основата или влошаващи свързването. В подходящ съд, пълен с 6.0 л. чиста вода се добавя една 25 кг торба суха смес. Цялата смес се разбърква добре с бавнооборотен електрически миксер до получаването на еднородна маса. Изчаква се 5 мин. сместа да съзрее и отново се разбърква за кратко. Готовата смес може да се използва за не повече от около 4 часа. Да не се прибавя повече вода от препоръчаната в инструкцията, защото така ще се влоши якостта и ще се повиши свиването на разтвора.

Стъпка 2
Инструкции за работа с продукта:
• Като лепило при равна основа: Лепилото се полага върху цялата повърхност на топлоизолационната плоча с помощта на назъбена маламашка (гребен 8-10 mm).
• Като лепило при неравна основа: Лепилото се полага по "рамковия метод" като ивица с подходяща дебелина (5 сm.) по краищата на топлоизолационната плоча, както и на 3 топки по средата на плочата. Плочите се притискат към основата, за да се осигури равномерен контакт с лепилото и се нивелират. Излишният материал трябва да се отстрани така, че да не остава във фугите между плочите.

Съхранение:
Съхранявайте продукта върху дървени палети в сухи и проветриви помещения. Срок на годност в оригинални, неотворени опаковки – най-малко 12 месеца от датата на производство, отбелязана на опаковката.


Цена: 12,30 лв. вкл. ДДС