x

Вход

Регистрация на нов потребител

Забравена парола

Декоративна фасадна мазилка 25 кг./2 мм. THRAKON DEC 427 Decorativa

Арт. номер: 8498

Наличност: Не е наличен

Марка: Thrakon

DEC 427 Decorativa е акрилна мазилка за декоративно оформление на фасади на сгради. Полага се върху всички видове минерални основи – бетон, циментови мазилки и шпакловки. Притежава отлична влагоустойчивост и паропропускливост. Използва се като фасадна или вътрешна декоративна мазилка. Изисква предварително грундиране на основата.
Тониране по цветови каталози Thrakon 2008 и Thrakon Color Vision 2013.

Области на приложение
DEC 427 Decorativa се разбърква добре с електрическа бъркалка до получаване на хомогенна смес. Полагането на мазилката се извършва с маламашка от неръждаема стомана, след което се структурира с пластмасова пердашка до постигане на желаната структура. Мазилката се структурира и поправя до 5-15 мин. след нанасяне, в зависимост от климатичните условия.
Повърхността трябва да се почисти много добре от прах , мазни петна и други елементи , които намаляват адхезията .
Големи грапавини и неравности по основата следва да се загладят преди грундирането и полагането на мазилката.
Повърхността се грундира с акрилен грунд GLX 494 Prim, разреден с вода в съотношение 1:0,5.
Полагане
Стъпка 1
DEC 427 Decorativa не трябва да се полага върху мокри и влажни повърхности.

Стъпка 2
Съседните повърхности трябва да бъдат добре защитени. Ако върху тях попаднат пръски мазилка веднага да се измият с вода.

Стъпка 3
За да се избегнат опетнявания на мазилката и за постигане на хомогенна структура, нанасянето на мазилката не трябва да се извършва при пряко слънчево греене, при особено високи температури на въздуха, мъгла, висока влажност и при силен вятър.

Стъпка 4
DEC 427 Decorativa се полага при температури не по-ниски от +5 ?C.

Стъпка 5
Време за съхнене: 24ч. при температура на въздуха > +25°C (влажност 60%). При висока влажност, мъгла и дъжд времето за съхнене се удължава.

Стъпка 6
При нормални условия DEC 427 Decorativa не се разрежда. При продължително съхранение или при високи температури по време на полагане, може да се добави 0,250l. вода на кофа от 25 kg.

Съхранение
Продуктът се съхранява в закрити помещения на сухо и проветриво място върху дървени палети при температури над 0°C. Срок на съхранение в оригинални и неотворени опаковки най-малко 12 месеца.


Цена: 77,00 лв. вкл. ДДС


Характеристики

Зърнометрия:2 мм.
Структура:влачена (R)